Български
()

  Междинна сума

  Как да поддържаме брадата си – Грижа за брадата!

  Как да поддържаме брадата си – Грижа за брадата!

  дек 10, 2019

  Как да поддържаме брадата си – Грижа за брадата!

   

  Днес ще разгледаме обстойно грижата за брадата. Ще отговорим за въпросите как да поддържаме брадата си винаги в неотразим вид.

  Започваме с най-важните елементи на които трябва да наблегнем:

   

  ·       Чиста!

  ·       Добре подхранена!

  ·       Предпазена от външни фактори!

  ·       Добре хидратирана кожа!

  ·       Без сърбеж!

  ·       Без пърхот!

  ·        Винаги добре изглеждаща и стилизирана!

  Не случайно на първо място сме заложили чистотата на брадата ни, за нас именно от там започва грижата. Добрата хигиена е най-важната стъпка към красива и безпроблемна брада.

  Всяка брада трябва да бъде мита със специален шампоан поне веднъж на ден. Акцентираме върху специален, защото е важно не само за нея, но и за кожата под нея. Всяко наличие на Парабени, Сулфати, Селикон, Подобрители на цвета и Консерванти води до увреждане в дълготраен период от време на кожата и косъма. Нашият шампоан е създаден специално да достави на всеки един уникален по рода си продукт БЕЗ ПАРАБЕНИ, БЕЗ СУЛФАТИ, БЕЗ КОНСЕРВАНТИ, БЕЗ СИЛИКОН И БЕЗ ПОДОБРИТЕЛИ НА ЦВЕТА.

  Шампоанът забрада на Wildbeard е напълно органичен и допълнително обогатен с етерични масла, които подхранват косъма и предпазват кожата от бактерии, гъбички и поява на пърхот.

  До тук добре, преминахме първата точка хигиена, сега да обърнем внимание на подхранването.

  Това действие е добре познато при дамите, но при нас мъжете определено не. Причината за това е разбира се, защото нежният пол е доста по суетен от нас и обръщат много повече внимание върху това как изглежда косата им. Ако попитате как една жена подхранва косата си, възможно е да получите доста дълъг и изчерпателен отговор, който няма да се ограничи в 30 минути.....

  Но в крайна сметка ще разберете, че основата на здравият косъм, добре подхранен са различните етерични масла.

  Тук се намесва маслото за брада. На пазара съществуват десетки масла за брада и сигурно се чудите как да изберете подходящо. Тук не скромно ще препоръчаме своето, не защото просто е наше, а защото сме се постарали да създадем именно това от което има нужда нашата брада.

  Маслото за брадана Wildbeard е напълно органично, комбинирани са най-важните етерични масла за подхранване на косъма и отделно добавени такива, които събуждат сетивата, придават неотразим вид и мъжествен аромат и без да има намесена парфюмерийна синтетика!

  Сега най-важната част тук кога и как да използваме това масло?

  Първият прием е веднага след измиване на брадата със шампоан (препоръчваме да в края на деня), вторият е след ставане от сън. Подхранването на брадата не е бърз процес и отнема време до достигане на желаният ефект. Обикновено около 5 до 7 дни редовно нанасяне на масло за брада два пъти дневно се забелязва веднага как брадата ви става по-жива, по –красива и по – мека.

  Преминаваме към защитата на брадата, в статията ни за балсама за брада разказваме подробно за неговият защитен ефект, тук ще я обобщим с няколко думи.

  Основната защита на брадата идва от балсама за брада, продукт ползван и за стилизация и придаване на финалните щрихи на нашата брада.

  Съставът на балсама за брада Wildbeard е специално подбран с цел, максимална хидрация на кожата, предпазването и и на косъма от атмосферните влияния и подхранването на брадата.

  Препоръчваме използването на този продукт непосредствено преди излизане от домът ви и поне още веднъж през деня.

  До този момент обърнахме внимание на козметиката за брада, а сега и върху стилизирането и по правилен начин.

  Брадата трябва да бъде сресвана поне два пъти на ден, това подпомага нейното стилизиране и да не се слепва и сплесква. За целта можете да използвате както гребен, така и специална четка за брада. Един от най-важните моменти за сресване на брадата е, след като е била измита и подхранена с масло за брада. Сутрешното сресване след поставянето на балсам също е един от моментите, които не трябва да забравяме.

  За всички, които използват сешоар и специализирана четка за фиксация и изправяне на косъма искаме да знаете, че преди да го направите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да сте намазали брадата си с масло за брада. Причината е, че топлата струя въздух може да е много приятна на усет за кожата ни, но не е такава за косъмът ни. Тя изсушава косъма и го уврежда изключително бързо и ако не сме взели правилните мерки за превенция срещу това изсушаване, то може в дълготраен период от време да е пагубно за брадата ви.

   

  В заключение ще обобщим всички стъпки в правилната грижа за брадата:

  ВЕЧЕР ПРЕДИ СЪН:

  Измийте брадата със специален шампоан;

  Подхранете брадата с масло за брада с правилен състав;

  Срешете брадата с гребен или четка;

  СУТРИН СЛЕД СТАВАНЕ ОТ СЪН:

  Подхранете брадата с масло за брада с правилен състав;

  Защитете брадата си със балсам за брада с правилен състав;

  Срешете брадата и я стилизирайте по ваш вкус с гребен или четка.

   

  Следвайки тези основни правила, вие ще имате чиста, без пърхот, неотразима и защитена брада, готова за нов растеж и да впечатлява.

   

  Статията е написана от собственика на www.wildbeardbg.comИван Стамов.


  Подобни Постове

  Шампоан за брада – Впечатлявай с безупречен вид!   ...

  Балсам за брада – Най-добрата защита! Всички сме чували за масло за брада и всеки един и...

  Масло за брада       Маслото за брада е може би най-известният...