Български
()

  Междинна сума

  Масло за брада - историята!

  Масло за брада - историята!

  ное 17, 2019

  Масло за брада

   

   

   

  Маслото за брада е може би най-известният и най-използваният продукт от мъжете за поддържане и стимулиране към растеж и сгъстяване на брадата.

   

  Няма точни сведения кога за първи път е създадено, но първите следи открити към момента за употребата на етерично масло от мъже за подобряване на визията и засилен растеж на брадата е няколко хиляди години преди христа в древна Месопотамия.

  По време на съществуването на древна Месопотамия поддържането на брадата е било важен елемент от мъжкото ежедневие.

  Следващата информация за използване на масло за брада е от древна Гърция и Рим. През този период основната съставка е била маслото от маслини.

  Популярността на маслото за брада в модерната история започва през края на 17 – ти и началото на 18 – ти век в западна Европа. Тогава познато под името Масарово масло, се е използвало като продукт подхранващ косата, мустаците и брадата. Създателят му е бръснар от Лондон – (Великобритания ) на име Александър Роланд.

  Масаровото масло набира бързо популярност сред мъжете и става един от най-използваните продукти по-онова време.

  Масаровото масло е комбинация от Кокосово масло и маслото Иланг – Иланг.

  В днешно време съществуват стотици формули и комбинации с на масла за брада и тук идват няколко въпроса:

  Защо има толкова много различни видове масла за брада?

  Има ли разлика между всички тях?

  И всъщност тези масла за брада не работят ли по един и същи начин?

  Нека започнем първо с най-важният елемент, който до сега беше засегнат съвсем леко, а именно какво прави и за какво се ползва това масло за брада?!

   

  Маслото за брада (без да описваме състава на всяко едно ) служи за сгъстяване на брадата, подхранването и укрепването на косъма, успокояване и хидратиране на кожата на лицето и защитата на брадата от външни фактори, като температура, вятър и слънчеви лъчи. Честото и правилно използване на масло за брада придава неотразим вид на вашата брада.

  Сега към вече зададените въпроси по-горе, започваме с въпрос първи.

  Причината да има толкова голяма разновидност от масла за брада е на първо място познанията и възможността в днешно време са отворените световни пазари през, които можем да достигнем до всеки вид етерично масло, дори да не се среща на континента, на който живеем.

  На второ място е защото различните етерични масла имат различни свойства и аромати.

  Тук вече се намесва отговора на въпрос номер две – има ли разлика между различните видове масла за брада.

  Да има, не само в техният аромат, но и в действието им спрямо косъма и кожата под него. Всяка формула е специфична сама за себе си и е разработена с определени допълващи цели извън общата за подхранване и сгъстяване на брадата. С този отговор успяхме да преминем и  на третият въпрос – дали работят по един и същи начин.

  Всяко масло за брада следва две основни функции, да подхранва и сгъстява брадата, а от там вече вариантите са стотици, дали ще се наблегне на хидратация на кожата, стилизиращ ефект, по-дълбоко подхранване, аромат, предпазване от външни фактори и др.

  Анализа на повече от едно масло за брада би било изключително дълго начинание и до някаква степен може би отегчително, затова ще разгледаме каква е била идеята на нашето масло за брада.

  За нас като фирма на първо място е създаването на продукт с възможно най-високо качество и водейки се от това за нас правило, насочихме усилията си към създаването на един многоцелеви продукт в лицето на нашето масло за брада.

  Най-важната задача беше да подберем правилният бленд от етерични масла за подхранване, сгъстяване и укрепване на косъма, за да може да предложим наистина работещ продукт на своите клиенти.

  Втората задача беше да изберем етерични масла, с които да подпомогнем хидратирането на кожата на лицето, предотвратяването на появата на пърхот по брадата и омекотяването на косъма.

  Последната стъпка беше създаването на завладяващ, свеж и стилен аромат. Тук заложихме на различни етерични масла, които да събудят сетивата и да придадат усещането за свежест и свобода.

  Ще завършим тази статия с начин на използване на маслото за брада.

  За нас най-добър ефект ще получите използвайки маслото за брада сутрин след измиването на лицето и брадата и вечер отново след измиване на брадата.

   

  Статията е написана от собственика на www.wildbeardbg.comИван Стамов.


  Подобни Постове

  Как да поддържаме брадата си – Грижа за брадата!   Днес ще разгледаме обстойно ...

  Шампоан за брада – Впечатлявай с безупречен вид!   ...

  Балсам за брада – Най-добрата защита! Всички сме чували за масло за брада и всеки един и...